Rebirth Samen voor Haaren organiseert DJ workshop voor jongere doelgroep

Rebirth Events verbindt de inwoners van Haaren op een plezierige en zichtbaar positieve manier. Dankzij het brede maatschappelijke draagvlak, de betrokkenheid van inwoners, lokale ondernemers en overheid groeit Rebirth van jaarlijks festival naar een organisatie die Haaren trakteert op meerdere verbindende activiteiten per jaar.

Na een eerste succesvolle bijeenkomst van Rebirth Samen bij Haaren waarin inwoners werden betrokken bij de plannen voor 2017, vond afgelopen donderdag de tweede activiteit plaats. Deze tweede activiteit was gericht op de jongere doelgroep van Haaren, namelijk groep 7 en 8 van de lagere scholen De Klim-Op en De Hasselbraam. Voor deze leerlingen is een DJ workshop georganiseerd.

De DJ workshop werd begeleid door Jasper Pijnenburg en Pieter Verstijnen, beter bekend als Noisecult. Beide jongens zijn afkomstig uit Haaren en zijn van lokale talenten uitgegroeid tot gevestigde namen in de festivalwereld. Daarnaast zijn zij ieder jaar terug te vinden als artiest op Rebirth Festival. 30 leerlingen namen actief deel aan de workshop, waarvan een aantal grote fans van Noisecult en hun muziek. Om de workshop in de praktijk te brengen kregen een aantal leerlingen de kans om tijdens het hosmoment op de carnavalsochtend, dat de dag erna plaatsvond, hun draaikunsten te laten zien.

Als vervolg op de DJ workshop wordt onder de vlag Rebirth Samen voor Haaren twee weken voorafgaand aan Rebirth Festival een informatieavond over het festival georganiseerd. Tevens wordt een rondleiding voor omwonenden gegeven op het festivalterrein. Daarnaast is de organisatie op dit moment bezig met het uitwerken van de uitkomsten die voortvloeide uit de interactieve bijeenkomst van woensdag 18 januari.