Rebirth zet ouderen in het zonnetje

Afgelopen zaterdag vond de Rebirth Samen voor Haaren dag plaats. Voor deze dag sloegen Rebirth en De Zonnebloem de handen ineen om 50 ouderen met een (fysieke) beperking uit de omgeving Haaren in het zonnetje te zetten. De dag werd met een brede lach ontvangen door zowel de zonnebloemers als de vrijwilligers die hun bijdrage leverden aan deze memorabele dag.

De dag vond plaats bij de historische locatie Haarendael, waar een rode loper was uitgelegd voor het ontvangst van de gasten. Een zaal werd aangekleed voor een middagprogramma waarbij gezelligheid, muziek en eten centraal stonden, zoals ook op Rebirth Festival. Zo werd een high tea verzorgd, stond er een quiz op het programma en kwam tonprater en oud-werknemer van De Zonnebloem Bart Ketelaars optreden.

Niet alleen vrijwilligers leverden een bijdrage, ook de Albert Heijn Haaren en Energiek Haaren droegen hun steentje bij aan de dag door middelen beschikbaar te stellen. Hiermee werd een lunch voorzien en werden diverse hapjes geserveerd tijdens de high tea. Aan het einde van de middag kreeg iedereen een goodiebag mee naar huis met hierin een medaille en tegoedbon voor een maand gebruik van de Milon Cirkel.

Namens Rebirth willen wij Albert Heijn Haaren en Energiek Haaren bedanken voor het mede mogelijk maken van deze dag. We willen in het bijzonder Cees van Roessel bedanken, die een belangrijke rol heeft vervuld in het tot stand komen van dit initiatief, alsmede alle mensen van De Zonnebloem die hebben meegedacht in de organisatie. Als laatste gaat onze dank uit naar de vrijwilligers die hun handen uit de mouwen hebben gestoken om deze dag tot een succes te maken.

Rebirth Samen voor Haaren is opgezet vanuit het oogpunt om de professionele ervaring van Rebirth te gebruiken om het dorp Haaren de komende jaren nog mooier en sterker te maken. Er zullen daarom onder deze vlag in de aanloop naar Rebirth Festival 2018 opnieuw verschillende activiteiten worden georganiseerd. Hierover zal later meer bekend worden gemaakt op de website www.rebirthsamenvoorhaaren.nl.

Fotografie: Maarten Eekelaar